Redknot Online e-mail en FTP support

Overzicht

Contact gegevens

Extra - Alias aanmaken handleiding


In deze handleiding is Jan Janssen als voorbeeld gebruikt (neem dit dus niet letterlijk over).

extra

Stap 1

screenshot

Een alias is een e-mailadres, waar een ontvangen bericht aankomt op een ander e-mailadres.

Om aliassen te maken, klikt u in het menu op 'Bewerk Email Aliassen'.

Stap 2

screenshot

Klik op 'Voeg een alias toe aan dit domein' om een alias aan te maken.

Stap 3

screenshot

Op deze pagina kunt u een nieuwe alias aanmaken. Het veld 'Omschrijving' kan optioneel worden gebruikt om een korte omschrijving te maken voor een e-mailalias. Het veld 'Naam' bepaalt het linker gedeelte van de @, van de e-mailalias. U kunt of de 'Mailbox' optie kiezen en een specifieke mailbox naam (zoals janjansen of verkoop) invullen, of kiezen voor 'Alle mailboxen' zodat de alias alle e-mail opvangt die verstuurd wordt naar ieder adres op het domein waar geen enkele alias of gebruiker mee overeenkomt.

Indien de optie 'Lokaal Afleveren' is gekozen zal een e-mail naar dit adres direct worden afgeleverd aan de mailbox van de gebruiker waarvan het e-mailadres / gebruikersnaam is ingevuld. Dit moet een volledige gebruikersnaam zijn zoals jansen_voorbeeld.nl ('@' moet vervangen worden door '_'). Elke e-mail doorsturing die deze gebruiker heeft ingesteld zal worden genegeerd.

Stap 4

screenshot

Wanneer de optie 'Doorsturen naar een ander adres' is geselecteerd, zal de e-mail aan deze alias worden doorgestuurd naar het adres wat u in het aangrenzende tekstveld heeft gezet.

Klik op de knop 'Aanmaken' als u klaar bent.

Stap 5

screenshot

U hebt nu een alias aangemaakt! U kunt deze bewerken door op de naam te klikken. Als u hem wilt verwijderen, moet u hem eerst selecteren en daarna op de knop 'Verwijder Geselecteerde Aliassen' klikken.