Redknot Online e-mail en FTP support

Overzicht

Contact gegevens

Extra - E-mailadres aanmaken handleiding


In deze handleiding is Jan Janssen als voorbeeld gebruikt (neem dit dus niet letterlijk over).

extra

Stap 1

screenshot

Als u bent ingelogd op admin.redknot.nl, komt u op deze pagina terecht. Links in het menu ziet u 'Bewerk Gebruikers'. Klik daar op.

Stap 2

screenshot

U komt dan op deze pagina terecht. Hier ziet u een overzicht van de e-mail en FTP gebruikers van uw server. Om een gebruiker toe te voegen, klikt u op 'Toevoegen van een gebruiker aan deze server', bovenaan in het overzicht.

Stap 3

screenshot

Hier krijgt u 5 tabbladen te zien. Het eerste tabblad is bedoeld om een account te maken. Bij 'Email adres' vult u het gewenste adres in. Als u hier jansen invult, wordt het e-mailadres jansen@uwdomeinnaam. Bij 'Echte naam' vult u de naam in van deze persoon. Een veilig wachtwoord is belangrijk. Sla het wachtwoord tijdelijk op wat u invoert (Bijvoorbeeld in een word bestand), want als u het e-mailadres heeft aangemaakt, kunt u het wachtwoord niet meer bekijken.

Stap 4

screenshot

Bij het tweede tabblad kunt u aangeven wat de maximale grootte is van de mailbox van de gebruiker. U kunt dit op ongelimiteerd houden. Dan gebruikt u de maximale opslag van uw hosting

Stap 5

screenshot

Bij het vierde tabblad kunt u instellen waar de berichten afgeleverd worden. Als u 'Normaal afleveren aan deze gebruiker' aanvinkt komen alle berichten bij deze mailbox aan (jansen@voorbeeld.nl). 'Doorsturen naar ander adres' zorgt ervoor dat de berichten (ook) bij een andere mailbox aankomen, die u kunt opgeven in het veld eronder (dit is optioneel). U bent nu klaar met de instellingen. Klik nu op de knop 'Aanmaken'. Dan ziet u in het overzicht dat het aangemaakte e-mailadres erin staat.

Stap 6

screenshot

U heeft nu een e-mailadres aangemaakt! Om een gebruiker te bewerken, klikt u op de naam.

Om een gebruiker te verwijderen, moet u de rij selecteren en op de knop 'Verwijder Geselecteerde Gebruikers' klikken. Hierna komt u op een bevestigingspagina. U moet nog een keer op de verwijder knop klikken. Dit om de gebruiker definitief te verwijderen.